Warning: Expiry date cannot have a year greater then 9999 in /home/tvinpix/users/tvinpix-nm/www/htdocs/system/common.php on line 236

Warning: include(plugins/includescript01/includescript01.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/tvinpix/users/tvinpix-nm/www/htdocs/system/common.php on line 445

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'plugins/includescript01/includescript01.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php52/usr/share/pear:/opt/alt/php52/usr/share/php') in /home/tvinpix/users/tvinpix-nm/www/htdocs/system/common.php on line 445
Сайт для семьи - Значение имени Бенедикт
п»ї
США
Уточнить местонахождение
Паспорт дня

Значение имени Бенедикт


Значение имени Бенедикт

Бенедикт

"благословенный" (лат.). Бенедикт или Венедикт



Тайна имени:
          Бажен с детства растет спокойным, добрым и увлекающимся мальчиком. Родители буквально не нарадуются сыну. В школе учится хорошо. Очень любит животных.
          Родившимся зимой удается хорошо построить карьеру, хоть и во время достижения этой цели придется пройти довольно много подводных камней. Бажены принципиальны и упрямы. Обдумываю чуть ли не каждый свой шаг.
          Пунктуальны сами и не любят, когда опаздывают на встречу к ним. Не гнушаются домашней работы, помогают друзьям. Воспитываются, как правило, одной матерью. В свободное время могут заниматься конструированием моделей пароходов. Очень трудолюбивы.
          Наиболее подходящие профессии: художник, инженер, скульптор, журналист, водитель, бухгалтер, педагог, электрик, автомеханик. Могут многого добиться и в науке. В браке не всегда счастливы, но отцами становятся очень хорошими. Если в доме есть проблемы с кранами или же надо прибить гвоздь, Бенедикты это сделают очень быстро и хорошо. Любят гостей, хорошо водят машину.

Астрология имени:
          Знак Зодиака имени: Овен.
          Планета имени: Солнце.
          Цвет имени: карминный.
          Благоприятное дерево имени: орешник.
          Заветное растение имени: наперстянка.
          Покровитель имени: олень.
          Камень — талисман имени: рубин.

Православные именины:
          27 (14) мартаПреподобный Бенедикт Нурсийский.

Молитвы для православных:
          27 (14) марта — День празднования Иконы Божией Матери Феодоровской, которой молятся при тяжелом течении беременности и трудных родах. Феодоровский Государев собор. Адрес: 189620, Санкт — Петербург, Царское Село, Академический пр., д. 34.
          Молитвы к Пресвятой Богородице перед Ея иконой, именуемой “Феодоровская”
          Молитва первая
          О, Пресвятая Владычице Богородице и Приснодево, Марие, единая надеждо нам грешным! К Тебе прибегаем и Тебе молим, яко велие имаши дерзновение пред рождшимся от Тебе по плоти Господем Богом и Спасителем нашим Иисусом Христом. Не презри слез наших, не возгнушайся воздыханий наших, не отрини скорби нашея, не посрами упования нашего на Тя, но Матерними молении Твоими умоли Господа Бога, да сподобит нас грешных и недостойных свободитися от грехов и страстей душевных и телесных, умрети миру и жити Ему единому по вся дни живота нашего. О Пресвятая Владычице Богородице, путешествующим спутешествуй и ограждай и охраняй оныя, избави плененных от пленения, свободи страждущих от бед, утеши сущих в печали, скорбех и напастех, облегчи нищету и всяко злострадание телесное, и даруй всем вся потребная к животу, благочестию и жизни временней. Спаси, Владычице, вся страны и грады и сию страну и сей град, имже сия чудотворная и святая икона Твоя дадеся во утешение и ограждение, избави я от глада, губительства, труса, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменных, междоусобныя брани, и отврати всякий гнев на ны праведно движимый. Даруй нам время на покаяние и обращение, избави нас от внезапныя смерти, и во время исхода нашего предстани нам явльшися, Дево Богородице, и избави нас от воздушных мытарств, князей века сего, сподоби на Страшнем Судищи Христовем стати одесную, и соделай нас наследники вечных благ, да славим вовеки великолепое имя Сына Твоего и Бога нашего со Безначальным Его Отцем и Святым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
          Молитва вторая
          О Премилосердая Госпоже, Царице Богородице, приими смиренное моление наше, и не отрини нас, Заступление и Прибежище наше, и не возгнушайся нас, недостойных, но яко Милосердая, не престани молящи, Егоже родила еси, да дарует нам прощение многих согрешений наших, да спасет нас имиже весть судьбами. Помилуй нас, Владычице, помилуй нас, несть бо нам спасения от дел. Темже верно вопием Ти: помилуй рабы Твоя, и неплодное сердце наше покажи плодоносно благих дел. Призри на нас недостойных. Ты бо упование и покров наш, жизнь и свет сердцу нашему. Яко Невечерний Свет от чрева Твоего воздвигшая, озари душу нашу, Чистая, и отжени всяку мглу сердца нашего. Даруй нам умиление, покаяние и сокрушение сердечное. Сподоби нас по вся дни живота нашего творити волю Сына Твоего и Бога нашего и во всем благоугождати Ему единому. О Богомати, не престани молящи Рождшагося от Тебе за вся притекающия с верою к сему чудотворному образу Твоему и подавай им скорую помощь и утешение в скорбех, и напастех, и злостраданиих, избави их от клеветы и злобы человеческия, от враг видимых и невидимых, и всякия нужды и печали. Спаси отечество наше, град сей и вся грады и страны от всяких бед и нужд, и сотвори милостива нам быти Бога нашего, отврати всякий гнев Его на ны движимый и избави ны от належащаго и праведнаго Его прещения. О Боголюбивая Владычице, Ангелов украшение, мучеников славо и всех святых радосте, с ними моли Господа, да сподобит нас в покаянии скончати живота нашего течение. В смерти же час, Пресвятая Дево, избави нас от власти бесовския и осуждения, и ответа, и страшнаго испытания, и мытарств горьких, и огня вечнаго, да, сподобльшеся славнаго Царствия Божия, величаем Тя и славим воплощшагося от Тебе Христа Бога нашего, Емуже слава со Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
          Молитва третья
          К кому воззову, Владычице; к кому прибегну в печали моей; к кому привнесу слезы и воздыхания моя, аще не к Тебе, Царице Небесе и земли. Кто исторгнет мя из тины грехов и беззаконий, аще не Ты, о Мати Живота, Заступнице и Прибежище рода человеческаго. Услыши стенание мое, утеши мя и помилуй в горести моей, защити в бедах и напастех, избави от озлоблении и скорбей и всяких недугов и болезней, от враг видимых и невидимых, умири вражду стужающих мне, да избавлен буду от клеветы и злобы человеческим; такождь от своея ми плоти гнусных обычаев свободи мя. Укрый мя под сению милости Твоя, да обрящу покой и радость и от грехов очищение. Твоему Матернему заступлению себе вручаю: буди мне Мати и Надежда, Покров и Помощь и Заступление, радость и утешение и скорая во всем Помощница. О, чудная Владычице! Всяк притекаяй к Тебе, без Твоея всесильныя помощи не отходит: сего ради и аз недостойный к Тебе прибегаю, да избавлен буду от внезапныя и лютыя смерти, скрежета зубнаго и вечнаго мучения. Небесное же Царствие получити сподоблюся и Тебе во умилении сердца реку: радуйся, Мати Божия, Предстательнице и Заступнице наша усердная, во веки веков. Аминь.

Народные приметы:
          27 (14) марта — Федор Скотник. Линька у лошадей и коров. Скотину выводили на двор, мыли, чистили и заговаривали пытаясь защитить от нечисти и сглаза.
          Гром утром сулит урожайное и плодородное лето.

Шаги в истории:
          Бенедикт Нурсийский из Умбрии (480 — 547) считается отцом монашества в Западной — Европе. В 529 году Бенедикт Нурсийский основал на горе Монте — Кассино знаменитый монастырь бенедиктинцев. Монастырский устав, охватывающий все основные стороны монашеской жизни и принуждавший монахов к регулярному изучению богословской литературы, получил распространение по всей Европе и стал для всего западноевропейского монашества образцом вплоть до позднего средневековья.
          Венедикт Буторин — инок, написавший полную пасхалию — то есть собрание правил, на основании которых может быть вычислен день празднования Пасхи на любой год.

Совместимые женские имена:
          Аполлинария, Белла, Варвара, Галина, Гелла, Генриетта, Капитолина, Надежда, Наталия, Полина, Роза

Несовместимые женские имена:
          Диана, Елизавета, Марина, Марта, Марфа, Нелли, Нина, Сабина